• SEO оптимизация и Дигитален маркетинг

Всеки потребител, регистрирайки се на сайта и заплащайки онлайн покупки, иска неговите данни да са защитени от мошеници. По какъв начин притежателите на сайтове да обезопасят своите клиенти?

Затова ще Ви помогне защитения протокол HTTPS. Ако още не сте минали на него, ние ще Ви разкажем как да го направите правилно.

Първото условие е да си закупите такъв сертификат. В момента в България се предлагат три вида: сертификат за домейн, сертификат за организация и разширени сертификати. Може да си ги закупите за една или две години, след като изтече този срок се заплаща отново такса и се преиздава.

След като си закупите сертификата и го получите по и-мейла, трябва да се инсталира на сървъра, където е сайта Ви и да се направят съответните настройки. За тази стъпка може да получиете съдействие от хостинг компанията или фирмата, която обсулжа сайта Ви.


 

1. Изберете надежден сертификат за безопасност от доказани доставчици (RapidSSL, Comodo, Geotrust и други)


2. Настройте 301 пренасочванията към новия сайт


3. Използвайте относителни URL за сайтове, които се намират в един домеин


4. Използвайте относителни URL за външни домейни и скриптове


5. Настройте файла robots.txt


6. Изпратете два файла Sitemap, които съдържат новите и старите URL


7. Обновете входящите препратки на вашия сайт


Ние от наша страна сме се доверили на RapidSSL и гарантираме за сигурността на данните на нашите клиенти. Не на последно място – HTTPS става все по-голям сигнал за Google повече информация за това ще намерите в нашата статия.


 

Как да преминем на HTTPS
5 (100%) 1 гласа

Това може да ви е интересно