• SEO оптимизация и Дигитален маркетинг

инста шопингВ навечерието на празничния сезон, Instagram разширява възможностите за пазаруване в услугата си. Скоро потребителите ще могат да купуват продукти от видеоклиповете, които гледат или да записват желаните от тях стоки в специални селекции и по-лесно да правят покупки от профилите на компаниите.

Новият раздел за избор на стоки в запазените публикации ще изглежда като онлайн магазин. Всички публикации ще бъдат организирани в редове, така че потребителят да може лесно да намери продукта, от който се нуждае.

Такива постове ще могат да публикуват само компании, които имат регистриран бизнес акаунт и вече са имали възможност да маркират своите продукти в "Stories" със специални стикери. С нововъедението, тези компании ще могат да маркират своите видеоклипове по същия начин.

Самите бизнес профили също ще получат малък редизайн. В него всички публикации с опция за покупка ще бъдат достъпни, като кликнете върху новия бутон "Shop". В резултат на това потребителите ще могат по-лесно да купуват продукти от фирмените профили.

Припомняме, че през септември Instagram стартира покупки в "Stories" и в раздела "Explore". Новата функционалност е реализирана в цял свят.

Instagram с нови възможности за пазаруване
Станислав Пеев
CEO в SEO Консулт | stasy@abv.bg | Уебсайт

Занимавам се със SEO от над 10 години. Имам множество сертификати от Google, Semrush, Netpeak, Yoast и други. Учил съм дистанционно в Русия и Украйна при най-добрите мастъри в дигиталния маркетинг (основно SEO и SMM). Следя всички новости в бранша и работя с най-новите и широко разпространени софтуери.

Беше ли полезно? Оценете ни!

Instagram с нови възможности за пазаруване В навечерието на празничния сезон, Instagram разширява възможностите за пазаруване в услугата си. Скоро потребителите ще могат да купуват продукти от видеоклиповете, които гледат или да записват желаните от тях стоки в специални селекции и по-лесно да правят покупки от профилите на компаниите. Новият раздел за избор на стоки в запазените публикации ще изглежда като...
5 1 5 4
0 / 5

Това може да ви хареса