Instagram ще пусне отделно приложение за онлайн пазаруване

Съдържание

Instagram планира да пусне отделно онлайн приложение за пазаруване – IG Shopping. С него потребителите ще могат да разглеждат и купуват продукти, a продавачите да интегрират платежни и CRM-системи.

Какво да очаквате от IG Shopping?

инстаграм shoping

25 милиона компании имат собствен профил в Instagram, 2 милиона от които активно купуват реклама. Представителите на социалната мрежа досега не дават официални коментари за IG Shopping, но според  източници основната цел на приложението е да привлече повече фирми към платформата.

IG Shopping ще бъде предназначен предимно за продавачи. Малко хора биха теглили отделна програма само за закупуване на стоки. Най-вероятно елементите на магазина ще се появят в основното приложение, а IG Shopping ще позволи на продавачите да приемат поръчки, да плащат и да работят с клиентската база.

Основните проблеми на Instagram като бизнес инструмент

По-голямата част от предприемачите се оплакват от Direct on Instagram. Когато човек за първи път пише на магазина, то съобщението му попада в “заявки”. Мениджърът може да не забележи веднага писмото и да отговори на клиента ден или два по-късно. Хората не искат да чакат толкова много, като в резултат сделката се разпада.
Ако магазинът има повече от 100 продукта, няма смисъл да ги публикувате или да ги показвате в снимки. Можете да популяризирате 10-20 популярни продукта, създавайки забележка, че има повече асортимент на сайта.

Ако Instagram добави опцията да се купуват стоки директно от сайта, както в обикновения е-магазин (бутон “Купи” и формуляр за данни), то интересът към платформата от страна на компаниите ще нарастне хиляди пъти, защото тогава социалната мрежа ще осигури на бизнеса пълен цикъл на взаимодействие с клиента.

Първоначално хората идват в Instagram не за пазаруване, а за визуално запознаване със съдържанието. Основното нещо е, че социалната мрежа не се превръща в пазар, а собствениците на магазини трябва да запомнят – най-важни са красивите снимки задържащи вниманието на аудиторията.

Оценете ни

0 / 5

Your page rank:

Подобни публикации

тенденции

Тенденции в кънтент маркетинга за 2023

През 2023г. контент маркетинга ще продължи да се разширява и променя заедно с маркетинговите техники на компаниите. Някои тенденции ще се подобрят, а други ще

Станислав Пеев

Станислав Пеев

Над 10 години опит в SEO оптимизацията и много сертификати /Yoast, Google, Semrush, Netpeak, Serpstat, Woorank и т.н./.
Работя с най-популярните SEO софтуери.
Имам участия в конференции и собствени статии публикувани в престижни SEO издания.

Портфолио
Creative
Нани Хоум
Nani Home
Станимир Михов фитнес инструктор
Stanimir Mihov
СЕО Услуги
Други услуги