• SEO оптимизация и Дигитален маркетинг

Instagram планира да пусне отделно онлайн приложение за пазаруване - IG Shopping. С него потребителите ще могат да разглеждат и купуват продукти, a продавачите да интегрират платежни и CRM-системи.

Какво да очаквате от IG Shopping?

instagram shopping25 милиона компании имат собствен профил в Instagram, 2 милиона от които активно купуват реклама. Представителите на социалната мрежа досега не дават официални коментари за IG Shopping, но според  източници основната цел на приложението е да привлече повече фирми към платформата.

IG Shopping ще бъде предназначен предимно за продавачи. Малко хора биха теглили отделна програма само за закупуване на стоки. Най-вероятно елементите на магазина ще се появят в основното приложение, а IG Shopping ще позволи на продавачите да приемат поръчки, да плащат и да работят с клиентската база.

 

Основните проблеми на Instagram като бизнес инструмент

По-голямата част от предприемачите се оплакват от Direct on Instagram. Когато човек за първи път пише на магазина, то съобщението му попада в "заявки". Мениджърът може да не забележи веднага писмото и да отговори на клиента ден или два по-късно. Хората не искат да чакат толкова много, като в резултат сделката се разпада.
IG ShoppingАко магазинът има повече от 100 продукта, няма смисъл да ги публикувате или да ги показвате в снимки. Можете да популяризирате 10-20 популярни продукта, създавайки забележка, че има повече асортимент на сайта.

Ако Instagram добави опцията да се купуват стоки директно от сайта, както в обикновения е-магазин (бутон "Купи" и формуляр за данни), то интересът към платформата от страна на компаниите ще нарастне хиляди пъти, защото тогава социалната мрежа ще осигури на бизнеса пълен цикъл на взаимодействие с клиента.

Първоначално хората идват в Instagram не за пазаруване, а за визуално запознаване със съдържанието. Основното нещо е, че социалната мрежа не се превръща в пазар, а собствениците на магазини трябва да запомнят - най-важни са красивите снимки задържащи вниманието на аудиторията.

 

Instagram ще пусне отделно приложение за онлайн пазаруване
Станислав Пеев
CEO в SEO Консулт | stasy@abv.bg | Уебсайт

Занимавам се със SEO от над 10 години. Имам множество сертификати от Google, Semrush, Netpeak, Yoast и други. Учил съм дистанционно в Русия и Украйна при най-добрите мастъри в дигиталния маркетинг (основно SEO и SMM). Следя всички новости в бранша и работя с най-новите и широко разпространени софтуери.

Беше ли полезно? Оценете ни!

Instagram ще пусне отделно приложение за онлайн пазаруване Instagram планира да пусне отделно онлайн приложение за пазаруване - IG Shopping. С него потребителите ще могат да разглеждат и купуват продукти, a продавачите да интегрират платежни и CRM-системи. Какво да очаквате от IG Shopping? 25 милиона компании имат собствен профил в Instagram, 2 милиона от които активно купуват реклама. Представителите на социалната мрежа досега...
5 1 5 1
0 / 5

Това може да ви хареса