• SEO оптимизация и Дигитален маркетинг

Екипът на Sprout актуализира статистиката си за оптималните часови диапазони на публикуване, анализирайки 25 000+ потребители от различни индустрии в различните социални мрежи. Решихме да споменем платформите на Цукерберг, тъй като те са най-актуалните в момента.


Facebook

За Facebook най-доброто време за публикации е сряда в 11:00 часа и в 13:00 часа. През уикенда - от 9:00ч. до 15:00ч., но можете да ползвате и по-дълъг период от време - от 10:00 до 17:00 часа. До 07:00ч. сутринта и вечерта след 17:00ч. е най-ниската степен на въвличане. Неделята по принцип може да я забравите.

facebook най-доброто време за публикуване

Instagram

За Instagram най-добрият ден от седмицата, като при FB, е сряда в 11:00, а също и в петък от 10 до 11 сутринта. Оптималният промеждутък за публикуване е от вторник до петък от 10:00 до 15: 00 часа. Най-ниското ниво на ангажираност в Insta е отново в неделя. Най-лошо си взаимодействат с постовете рано сутрин и късно вечерта - от 23:00 до 03:00 часа.

instagram най-добро време за публикуване

В резюме

Много от вас знаят (а може би и всички), че колкото повече хора отговорят по някакъв начин на вашия пост през първите няколко часа, толкова по-добре ще се представи в органичното достигане. Затова е логично да се публикува в оптимално време, за да се спести рекламния бюджет. Така че, приятели, ние ви съветваме да не пренебрегвате тази информация.

 

Най-доброто време за публикуване в социалните мрежи през 2019
Станислав Пеев
CEO в SEO Консулт | stasy@abv.bg | Уебсайт

Занимавам се със SEO от над 10 години. Имам множество сертификати от Google, Semrush, Netpeak, Yoast и други. Учил съм дистанционно в Русия и Украйна при най-добрите мастъри в дигиталния маркетинг (основно SEO и SMM). Следя всички новости в бранша и работя с най-новите и широко разпространени софтуери.

Беше ли полезно? Оценете ни!

Най-доброто време за публикуване в социалните мрежи през 2019 Екипът на Sprout актуализира статистиката си за оптималните часови диапазони на публикуване, анализирайки 25 000+ потребители от различни индустрии в различните социални мрежи. Решихме да споменем платформите на Цукерберг, тъй като те са най-актуалните в момента. Facebook За Facebook най-доброто време за публикации е сряда в 11:00 часа и в 13:00 часа. През уикенда -...
5 1 5 3
0 / 5

Това може да ви хареса