• SEO оптимизация и Дигитален маркетинг

Най-интересният формат за публикуване в Instagram са видео публикациите. Това се доказва от резултатите от изследване на HubSpot.

Видеоклиповете получават 2 пъти повече взаимодействия от всички други видове публикации. Проучването показва също колко харесвания средно получава пост и колко последователи имат по-голямата част от потребителите на услугата.

 

Лайкове

Средната публикация в Instagram получава 5963 харесвания, но тази цифра вероятно е изкривена въз основа на данни от популярни потребители. Средният брой е близо 100, което означава, че около 50% от потребителите получават по-малко от 100 харесвания на своите постове.
В същото време видеопостовете средно получават най-много харесвания и са увеличили въвличането на потребителите през изминалата година.


Коментари

Средно постовете в Instagram получават 100 коментара. Видеосъобщенията 150, но тази цифра също е изкривена и от включването на данни за "вирусни" видеоклипове.
Средният брой коментари реално е 4.


Хаштагове

Средната публикация в Instagram съдържа поне 1 хаштаг. Добавянето на голям брой хаштагове обикновено намалява средния процент на въвличане. Оптималното използване е не повече от 5. В същото време, тяхната значимост трябва да се вземе под внимание - това е по-важен фактор от количеството.


Последователи

Според HubSpot, 46.6% от потребителите на Instagram имат по-малко от 1000 абоната. 33,5% от блогърите съставляват 1000-10 000 последователи, а само 9,8% имат 10 000 - 50 000, а 2,7% - 50 000 - 100 000 абонати.

Докладът на HubSpot се базира на анализ на над 48 хиляди постове в Instagram, публикувани от 306 278 потребители. Целият анализ може да намерите тук.

най-ползваните хаштагове в Инстаграм

Видеото е най-интригуващият формат в Instagram
Станислав Пеев
CEO в SEO Консулт | stasy@abv.bg | Уебсайт

Занимавам се със SEO от над 10 години. Имам множество сертификати от Google, Semrush, Netpeak, Yoast и други. Учил съм дистанционно в Русия и Украйна при най-добрите мастъри в дигиталния маркетинг (основно SEO и SMM). Следя всички новости в бранша и работя с най-новите и широко разпространени софтуери.

Беше ли полезно? Оценете ни!

Видеото е най-интригуващият формат в Instagram Съдържание Лайкове Коментари Хаштагове Последователи Това може да ви хареса Най-интересният формат за публикуване в Instagram са видео публикациите. Това се доказва от резултатите от изследване на HubSpot. Видеоклиповете получават 2 пъти повече взаимодействия от всички други видове публикации. Проучването показва също колко харесвания средно получава пост и колко последователи имат по-голямата част от потребителите...
5 1 5 2
0 / 5

Това може да ви хареса