Видеото е най-интригуващият формат в Instagram

Съдържание

Най-интересният формат за публикуване в Instagram са видео публикациите. Това се доказва от резултатите от изследване на HubSpot.

Видеоклиповете получават 2 пъти повече взаимодействия от всички други видове публикации. Проучването показва също колко харесвания средно получава пост и колко последователи имат по-голямата част от потребителите на услугата.

Лайкове

Средната публикация в Instagram получава 5963 харесвания, но тази цифра вероятно е изкривена въз основа на данни от популярни потребители. Средният брой е близо 100, което означава, че около 50% от потребителите получават по-малко от 100 харесвания на своите постове.
В същото време видеопостовете средно получават най-много харесвания и са увеличили въвличането на потребителите през изминалата година.


Коментари

Средно постовете в Instagram получават 100 коментара. Видеосъобщенията 150, но тази цифра също е изкривена и от включването на данни за “вирусни” видеоклипове.
Средният брой коментари реално е 4.


Хаштагове

Средната публикация в Instagram съдържа поне 1 хаштаг. Добавянето на голям брой хаштагове обикновено намалява средния процент на въвличане. Оптималното използване е не повече от 5. В същото време, тяхната значимост трябва да се вземе под внимание – това е по-важен фактор от количеството.


Последователи

Според HubSpot, 46.6% от потребителите на Instagram имат по-малко от 1000 абоната. 33,5% от блогърите съставляват 1000-10 000 последователи, а само 9,8% имат 10 000 – 50 000, а 2,7% – 50 000 – 100 000 абонати.

Докладът на HubSpot се базира на анализ на над 48 хиляди постове в Instagram, публикувани от 306 278 потребители. Целият анализ може да намерите тук.

най-използваните тагове в инстаграм

Оценете ни

0 / 5

Your page rank:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Подобни публикации

тенденции

Тенденции в кънтент маркетинга за 2023

През 2023г. контент маркетинга ще продължи да се разширява и променя заедно с маркетинговите техники на компаниите. Някои тенденции ще се подобрят, а други ще

Станислав Пеев

Станислав Пеев

Над 10 години опит в SEO оптимизацията и много сертификати /Yoast, Google, Semrush, Netpeak, Serpstat, Woorank и т.н./.
Работя с най-популярните SEO софтуери.
Имам участия в конференции и собствени статии публикувани в престижни SEO издания.

Портфолио
Creative
Нани Хоум
Nani Home
Станимир Михов фитнес инструктор
Stanimir Mihov
СЕО Услуги
Други услуги