• SEO оптимизация и Дигитален маркетинг

Google Maps добави вграден месинджър за комуникация с компаниите, а в Google My Business вече имате опция да резделите бизнеса си по категории /основна и допълнителна/.

Какво представлява новия Google месинджър?

Google обяви добавянето на интегриран Messenger в Maps, който ще позволи на потребителите да комуникират с компаниите. Миналата година Google позволи на потребителите в отделните страни да изпращат съобщения до компании от техните профили в търсене. Сега тези съобщения ще се виждат в новия раздел “Съобщения” в страничната лента на Карти в iOS и Android.

С помощта на новата функция за обмен на съобщения, компаниите ще получават повече потребители. За да започнете чат, трябва да намерите конкретната фирма в Търсене или Карти и да изпратите съобщение, ако има такъв бутон в профила.

По-рано съобщенията ставаха само чрез SMS. Сега потребителите ще могат да комуникират директно. Иновацията е предназначена да помогне на потребителите да разделят личните си съобщения от кореспонденцията с местния бизнес. За да могат компаниите бързо да обработват съобщенията на клиентите, препоръчваме да си инсталират актуализираното приложение “Моят бизнес”, пуснато по-рано тази седмица.

 

Какво ново в Google My Business?

Нови функции в Google Maps и Google My BusinessGoogle My Business направи малка, но полезна промяна в панела, която позволява да редактирате потребителския профил на фирмата ви.

Вече ще можете да определяте основни и допълнителните бизнес категории за своята компания. Преди това всички категории бяха показвани в един общ списък.

 

 

Нови функции в Google Maps и Google My Business
5 (100%) 3 гласа

Това може да ви е интересно