• SEO оптимизация и Дигитален маркетинг

Всяко нещо в живота си има плюсове и минуси. Така е и с контекстната реклама /платената реклама в търсенето в Google/.

 

1. Краткотрайност на действието

Това е най-яркият и неприятен недостатък на контекстната реклама. След като бюджетът ви е свършил, рекламната кампания спира веднага. Повече трафик няма да има, докато отново не заредите някаква сума и стартирате кампанията отначало.

 

2. Риск от преразход на бюджета, ако не е настроена правилно

Ако не сте настроили правилно кампанията си, вероятността от загуба на пари е много висока. Например, ако цената на един клик е необосновано завишена, поради неправилна настройка на рекламната кампания или огромна конкуренция, то вероятността да загубите част от печалбата си е напълно реална.

 

3. Безполезността на използване в някои сфери на бизнеса.

Контекстната реклама е един добър маркетингов инструмент в Интернет, но понякога се оказва, че е излишна. Налице са бизнес ниши, в който няма да сработи. Например нефт и газ, както и всички други области на бизнеса, където клиентите купуват стоки или услуги само офлайн.

 

Беше ли полезно? Оценете ни!

3 недостатъка на контекстната реклама Съдържание 1. Краткотрайност на действието2. Риск от преразход на бюджета, ако не е настроена правилно3. Безполезността на използване в някои сфери на бизнеса.Това може да ви хареса Всяко нещо в живота си има плюсове и минуси. Така е и с контекстната реклама /платената реклама в търсенето в Google/.   1. Краткотрайност на действието Това е...
5 1 5 1
0 / 5

Това може да ви хареса