• SEO оптимизация и Дигитален маркетинг

Safari (транскрипция: Сафари) е уеб браузър, разработен от Apple Inc. и включен в нейните операционни системи Mac OS X и iPhone OS. Първата публична бета-версия е пусната на 7 януари 2003 г. за операционната система Mac OS X на Apple. Тя започва да се предлага, като стандартен браузър, в пакета от програми на Mac OS X след версия 10.3 („Panther“) и заменя преди това използвания Internet Explorer за Mac. Safari също е вграден браузър и в iOS. От 11 юни 2007 г. се предлага и за Windows XP, Windows Vista и Windows 7.
Safari се базира на ядрото с отворен код WebKit. Според създателите на Safari, това е най-бързият браузър, който съществува. Safari 3 поддържа всички съвременни уеб стандарти, в това число HTML, CSS, JavaScript, SVG и Java. Функцията SnapBack позволява с едно щракване на мишката да се върнете към първоначалната страница, а специални функции позволяват да се работи без кеш, cookies и да не се оставят следи от сърфирането в Мрежата. Новият браузър се характеризира с удобна система за работа с отметки, поддръжка на четене на RSS новини и интуитивен потребителски интерфейс. Освен това се блокират изскачащите прозорци, има табове и средство за автоматично попълване на формуляри.Беше ли полезно? Оценете ни!

Safari (web browser) Safari (транскрипция: Сафари) е уеб браузър, разработен от Apple Inc. и включен в нейните операционни системи Mac OS X и iPhone OS. Първата публична бета-версия е пусната на 7 януари 2003 г. за операционната система Mac OS X на Apple. Тя започва да се предлага, като стандартен браузър, в пакета от програми на Mac OS...
5 1 5 1
0 / 5