• SEO оптимизация и Дигитален маркетинг

На конференцията I/O 2019, Google обяви редица нови функции в търсенето на снимки. Сред тях са поддръжка на изображения с висока резолюция, 3D и възможност за преглед на AMP-страници, свързани с намерените изображения.

Изображения с висока резолюция

Google заяви, че скоро ще бъде стартирана програма за изпращане на изображения с по-висока резолюция в Google Изображения. Как да влезем в тази програма, компанията не уточни засега, но посъветва да следим блога за уебмастъри, където трябва да има реклама на тази тема.

Как ще изглежда новата опция:
Изображения с висока резолюция в Google

Google показа и маркирането, което може да се използва за добавяне на тези изображения. В момента обаче все още не се изпълнява.

google high quality images meta

 

3D изображения

Що се отнася до 3D-изображенията в Google търсене, компанията показа маркиране, което може да се използва за страници с такива изображения.

google 3d images
Отново в момента тази функционалност е на етап тестване и все още не е достъпна за всички уебмастъри.

 

Преглед на AMP страници, свързани с изображения

Google тества нова функция, с която можете да видите AMP страницата, свързана с намереното изображение. Слайд от презентацията по тази тема:
google swipe

Припомняме, че през последните месеци Google многократно споделяше с уебмастърите, че трябва да обърнат повече внимание на "Търсене в изображения" като източник на трафик и реализации.

През 2018г. Гугъл преработи алгоритъма за търсене на изображения и започна да приоритизира тези сайтове, където изображенията играят централна роля и се намират в горната част на страницата.

 

Беше ли полезно? Оценете ни!

Google обяви нови функции в търсенето по картинки Съдържание Изображения с висока резолюция3D изображенияПреглед на AMP страници, свързани с изображенияТова може да ви хареса На конференцията I/O 2019, Google обяви редица нови функции в търсенето на снимки. Сред тях са поддръжка на изображения с висока резолюция, 3D и възможност за преглед на AMP-страници, свързани с намерените изображения. Изображения с висока резолюция Google заяви,...
5 1 5 2
0 / 5

Това може да ви хареса