Google обяви нови функции в търсенето по картинки

Съдържание

На конференцията I/O 2019, Google обяви редица нови функции в търсенето на снимки. Сред тях са поддръжка на изображения с висока резолюция, 3D и възможност за преглед на AMP-страници, свързани с намерените изображения.

Изображения с висока резолюция

Google заяви, че скоро ще бъде стартирана програма за изпращане на изображения с по-висока резолюция в Google Изображения. Как да влезем в тази програма, компанията не уточни засега, но посъветва да следим блога за уебмастъри, където трябва да има реклама на тази тема.

google high quality images

Как ще изглежда новата опция:

Google показа и маркирането, което може да се използва за добавяне на тези изображения. В момента обаче все още не се изпълнява.

google high quality images meta

3D изображения

Що се отнася до 3D-изображенията в Google търсене, компанията показа маркиране, което може да се използва за страници с такива изображения.

google 3d models search


Отново в момента тази функционалност е на етап тестване и все още не е достъпна за всички уебмастъри.

Преглед на AMP страници, свързани с изображения

google images swipe

Google тества нова функция, с която можете да видите AMP страницата, свързана с намереното изображение. Слайд от презентацията по тази тема:

Припомняме, че през последните месеци Google многократно споделяше с уебмастърите, че трябва да обърнат повече внимание на “Търсене в изображения” като източник на трафик и реализации.

През 2018г. Гугъл преработи алгоритъма за търсене на изображения и започна да приоритизира тези сайтове, където изображенията играят централна роля и се намират в горната част на страницата.

Оценете ни

0 / 5

Your page rank:

Подобни публикации

Тенденции в SEO през 2024

SEO тенденции 2024

SEO през 2024г. ще бъде в пресечната точка на иновациите и адаптивността. С изкуствения интелект (AI) и разширената реалност (AR), които трансформират онлайн взаимодействията, както

Станислав Пеев

Станислав Пеев

Над 10 години опит в SEO оптимизацията и много сертификати /Yoast, Google, Semrush, Netpeak, Serpstat, Woorank и т.н./.
Работя с най-популярните SEO софтуери.
Имам участия в конференции и собствени статии публикувани в престижни SEO издания.

Портфолио
Creative
Нани Хоум
Nani Home
Станимир Михов фитнес инструктор
Stanimir Mihov
СЕО Услуги
Други услуги