• SEO оптимизация и Дигитален маркетинг

На 09.04.2019г. Google зарадва с неочаквани новини - въвеждането на нови оператори за търсене before: /преди/ и after: /след/.

Новите оператори ви позволяват да филтрирате резултатите от търсенето в определени периоди от време до датата на последната промяна на документите. Такива филтри са полезни при решаването на редица SEO аналитични задачи и като цяло е добре, че Google вече има подобна възможност.

В тази статия ще се опитаме да изследваме някои от свойствата на новите оператори на Google, като за „морско свинче“ вземаме нашия уебсайт.

По време на писане на статията, Google показва 124 страници за този сайт.

seo consult резултати от търсене

След прилагането на операторите before: или after: , остават само 34 резултата като резултат:

before: results

after: operator
Възможно е обаче и не всички страници да имат дата от гледна точка на операторите before: и after:, въпреки че има дата във фрагмента. Този факт трябва да се вземе под внимание, когато се анализира проблемът с тези оператори.

Сега ще създадем търсене в Google за определена дата. За дадена страница от сайта ни, Google показва датата 18.12.2015 (както се вижда от скрийншота). Тази дата приемаме като стойност както за before: така и за after:.

Новите оператори в Google - before: и after:

Ако обаче за оператор before: датата се намали с един ден, а за оператора after: датата се увеличи с един ден, тогава страница изчезва от резултата, което ясно показва, че от гледна точка на тези оператори, датата й е 18 декември 2015.

Новите оператори в Google - before: и after:

Към момента обаче се наблюдава странната логика за определяне на датата на документ в Google. Възможно е да получите резултат на страница с една дата, но в нея да има фрагменти писани на по-късен етап. Защо Google избира по-старата дата на страницата, след като в нея съдържанието се е променило повече от веднъж след това, можем само да гадаем.

Надяваме се да сме били полезни 🙂

Новите оператори в Google - before: и after:
Станислав Пеев

Занимавам се със SEO от над 10 години. Имам множество сертификати от Google, Semrush, Netpeak, Yoast и други. Учил съм дистанционно в Русия и Украйна при най-добрите мастъри в дигиталния маркетинг (основно SEO и SMM). Следя всички новости в бранша и работя с най-новите и широко разпространени софтуери.

Беше ли полезно? Оценете ни!

Новите оператори в Google - before: и after: На 09.04.2019г. Google зарадва с неочаквани новини - въвеждането на нови оператори за търсене before: /преди/ и after: /след/. Новите оператори ви позволяват да филтрирате резултатите от търсенето в определени периоди от време до датата на последната промяна на документите. Такива филтри са полезни при решаването на редица SEO аналитични задачи и като цяло е...
5 1 5 1
0 / 5

Това може да ви хареса