OpenAI даде достъп на разработчици до ChatGPT Pro срещу 42$ на месец

OpenAI даде достъп на разработчици до ChatGPT Pro срещу 42$ на месец

Съдържание

OpenAI предостави достъп до ChatGPT Pro на някои разработчици срещу 42 долара на месец. Официална абонаментна такса за популярния чатбот обаче все още не е оповестена.

На 12 януари OpenAI започна да събира заявления за достъп до платената версия на ChatGPT. Компанията обясни, че “обмисля възможността за монетизиране на ChatGPT като начин да осигури дългосрочна жизнеспособност на инструмента.”

Абонаментът получи название ChatGPT Professional. Разработчиците обещаха, че платената версия на чатбота ще бъде винаги на разположение за използване (много потребители на безплатната версия виждат съобщението: ChatGPT е с ограничен капацитет в момента) и ще генерира поне два пъти повече отговори на ден, в сравнение с безплатната версия. Освен това ще има ранен достъп до нови функции.

От началото на декември ChatGPT има повече от един милион потребители, а през януари броят им се е увеличил десетократно. OpenAI изразходва голямо количество ИТ ресурси и финансови средства, за да поддържа чатбота безплатен.

Потребителите, които са имали достъп до платената версия на чатбота, казват, че ChatGPT Pro е много по-бърз, но цената на абонамента от 42 долара на месец е висока за някои страни, тъй като не всички потребители могат да си позволят тази опция.

абонаментен план за chatgpt pro
Тарифа за ChatGPT Pro

Компанията предупреждава в описанието на проекта, че това е пилотен проект и разходите за абонамент и функциите на чатбота могат да се променят. Например OpenAI може да въведе няколко степени на абонамент (10-20-40 долара) с допълнителни опции за най-усъвършенстваната версия на ChatGPT Pro.

chat gpt plan 2

Някои потребители се опасяват, че OpenAI няма да намали цената на абонаментите, тъй като за много разработчици, които вече са се регистрирали за услугата за постоянно и внедряват нови услуги базирани на нея, дори цената от 420 USD на месец би била достъпна.

Пример от работата с ChatGPT Pro

Разработчиците създават ChatGPT на суперкомпютър Azure AI въз основа на езиковия модел GPT-3.5 на OpenAI. Те искаха чатботът да бъде лесен за използване, коректен и “човешки”.Създаден e с помощта на много текстове от интернет и системата Reinforcement Learning from Human Feedback.

Оценете ни

0 / 5

Your page rank:

Подобни публикации

Станислав Пеев

Станислав Пеев

Над 10 години опит в SEO оптимизацията и много сертификати /Yoast, Google, Semrush, Netpeak, Serpstat, Woorank и т.н./.
Работя с най-популярните SEO софтуери.
Имам участия в конференции и собствени статии публикувани в престижни SEO издания.

Портфолио
Creative
Нани Хоум
Nani Home
Станимир Михов фитнес инструктор
Stanimir Mihov
СЕО Услуги
Други услуги