• SEO оптимизация и Дигитален маркетинг
Време за четене: 3 минути

Страхотни новини за собствениците на сайтове и онлайн магазини! Facebook официално пусна супер инструмент за настройки на събитията (Facebook Event Setup Tool), с който можете сами да укажете и проследявате събития на сайта си, без да имате нужда от програмисти или специални умения, за да добавите кодовете на избраните от вас страници в сайта.

За да създавате такива събития, не забравяйте първо да генерирате Facebook пиксел. След това използвайте инструмента за лесно създаване на събития. Проследявайте реализациите на всеки етап от фунията за продажби, създавайте реклами, които да ви напомнят за приключването на покупката, подобрете ефективността на рекламата.


Ще ви покажa стъпка по стъпка как да го направите.

Първо трябва да влезете в бизнес мениджъра си или директно през този линк – https://business.facebook.com/events_manager/pixel/events
Натискате бутона “Open Event Setup Tool” и ви се отваря малък прозорец (1). Въвеждате url на страница, с която искате да работи (2) и натискате бутона “Отваряне на уеб сайта” (3)

Facebook Event Setup Tool

Ако имате правилно инсталиран пиксел, ще ви зареди новия тул директно в отворената страница. Ако нямате, ще ви даде съобщение за грешка в самия бизнес мениджър. В новият прозорец имате две опции – проследяване на нов бутон или на URL. Избирате новия бутон.

настройка на event във фейсбук
След като изберете “Track New Button” самият инструмент ви маркира всички възможни кликаеми бутони на отворената страница и ви подканва да изберете който точно искате да траквате.
Как да настроите сами Facebook Event на сайта си

В случая аз избирам да траквам бутона “Цени”. Натискам на него и ми се зарежда “Set up event”. От падащото меню има много опции.

Как да настроите сами Facebook Event на сайта си
Избирам си “Потенциален клиент”
Как да настроите сами Facebook Event на сайта си
Инструментът автоматично го вмъква и на мен ми остава само да натисна “Приключване с настройването”. Може с едно влизане в дадена страница да настроите няколко ивента за проследяване.
Как да настроите сами Facebook Event на сайта сиСлед приключване се показва този екран:

Как да настроите сами Facebook Event на сайта си
Може да натиснете “Test Events”, след това “Finish” и да видите всичко наред ли е в самия мениджър. Разбира се ще му трябва малко време да натрупа данни, за да ги покаже.

Как да настроите сами Facebook Event на сайта си
Това е 🙂 Вече сте готови сами да правите каквото ви дойде на ум. Официална документация може да намерите тук – https://www.facebook.com/business/help/2142172942565580

Ако ви е харесала статията и е била полезна, ще се радвам да я споделите 🙂

Оценете ни

0 / 5

Your page rank:

Това може да ви хареса