• SEO оптимизация и Дигитален маркетинг

WordPress HTTPS –  CMS платформата обяви добавянето на поддръжка на защитения протокол на всички сайтове, работещи на основата му включително и персонализираните домейни.

През 2014г. WordPress добави HTTPS криптиране за поддомейните. Благодарение на проекта “Let’s Encrypt” преминаването към защитен протокол вече стана по-лесно и по-евтино. Сега всеки WordPress сайт има свой собствен SSL сертификат.

За преминаване към HTTPS на сайтове и блогове, администраторите не е нужно да правят нищо. Този процес е напълно автоматизиран.

Google начал рассматривать использование HTTPS на сайте в качестве сигнала для ранжирования.”>Припомняме, че през август 2014г. Google започна да счита използването на SSL сертификат на сайта като сигнал за класиране. През януари тази година инженер Gary Illyes от Google каза, че HTTPS сайтовете получават предимството на класацията, дори и ако има грешки в протокола.

Така че поддръжката за криптиране не е само заради сигурността, но също така и възможност да се заемат по-високи позиции при търсене в Google.


 

WordPress HTTPS за всички сайтове
5 (100%) 1 гласа

Това може да ви е интересно