• SEO оптимизация и Дигитален маркетинг

Microsoft Corporation  е американска транснационална компания, развиваща дейност в областта на компютърните технологии и разработката на софтуер. Седалището ѝ е разположено в гр. Редмънд, САЩ, най-известните ѝ продукти са операционната система Windows и пакетът от текстообработващи програми Microsoft Office. Тя е първият по големина доставчик на софтуер и услуги в областта на информационните технологии с обем на продажбите в този сектор от 65,7 милиарда долара и общ обем на продажбите от 77,85 милиарда долара (2013). Името „Microsoft“ означава програми за микрокомпютри, които сега често се свеждат до две букви – MS. Компанията е основана през 1975 г. от Бил Гейтс и Пол Алън. Компанията е обвинявана няколко пъти в злоупотреба с монополното си положение. Съществува и български филиал на фирмата, „Microsoft България“ ООД.

През 1999 г. компанията става най-скъпата компания в света с пазарна капитализация от 620,58 млрд. щатски долара. През август 2012 г. Apple подобрява този рекорд, като постига пазарна капитализация от 623 млрд. щатски долара.

През 2016 г. Microsoft обяви, че е постигната договореност за придобиването на компанията LinkedIn. Сделката, която е на стойност $26,2 милиарда, се очаква да приключи в края на 2016 г. По условията на договора LinkedIn ще запази своите „бренд (марка), култура и независимост“, както и ръководството си, което като цяло ще е подчинено на Сатя Надела, CEO на Microsoft.Беше ли полезно? Оценете ни!

Microsoft Microsoft Corporation  е американска транснационална компания, развиваща дейност в областта на компютърните технологии и разработката на софтуер. Седалището ѝ е разположено в гр. Редмънд, САЩ, най-известните ѝ продукти са операционната система Windows и пакетът от текстообработващи програми Microsoft Office. Тя е първият по големина доставчик на софтуер и услуги в областта на информационните технологии с...
5 1 5 2
0 / 5