Най-заспамените домейн зони в света

Съдържание

Регистрите на домейни от първо ниво (“TLD”), които позволяват на регистраторите да продават големи обеми домейни на професионални спамъри и оператори на зловреден софтуер, по същество подпомагат и подтикват явлението “злоупотреба в интернет”. Някои регистратори и препродавачи съзнателно продават големи обеми домейни на тези участници с цел печалба, а много регистри не правят достатъчно, за да спрат или ограничат това безкрайно предлагане на домейни.

Даден TLD може да бъде “лош” по два начина. От една страна, съотношението между лошите и добрите домейни може да е по-високо от средното, което показва, че регистърът би могъл да се справи по-добре с прилагането на политиките и избягването на злоупотреби. От друга страна, някои TLD с висок дял на лошите домейни могат да бъдат доста малки и общият им брой лоши домейни да бъде сравнително ограничен по отношение на други, по-големи TLD. Общата им “заспаменост” за интернет е ограничена от малкия им общ размер.

При определянето на индекса за “спам” се взимат предвид два фактора, където

RegistrarEqn
Db е броят на откритите лоши домейни
Dt е броят на наблюдаваните активни домейни

Можете да си представите това число като частта на лошите домейни, претеглена с размера на TLD, или като степента на проблема, претеглена с ефективността на политиките за борба със злоупотребите.

TLD, изброени на графиката по-долу, предоставят на спамърите и другите злонамерени лица услуга, от която се нуждаят, за да оцелеят. Много от домейни от най-високо ниво успяват като цяло да държат злоупотребяващите извън своите системи и работят за поддържане на положителна репутация. Този успех показва, че тези десет най-лоши могат, ако се опитат, да “запазят чистотата”, като отблъснат спамърите и другите злоупотребители.

Топ 10 на най-спамните домейн зони

top spam domains

Топ 10 по държави

top 10 spam strani

Целият списък

От тук може да изтеглите целия списък.

Ще се радваме да споделите статията, ако ви е харесала 🙂

Оценете ни

0 / 5

Your page rank:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Подобни публикации

Тенденции в SEO през 2024

SEO тенденции 2024

SEO през 2024г. ще бъде в пресечната точка на иновациите и адаптивността. С изкуствения интелект (AI) и разширената реалност (AR), които трансформират онлайн взаимодействията, както

Станислав Пеев

Станислав Пеев

Над 10 години опит в SEO оптимизацията и много сертификати /Yoast, Google, Semrush, Netpeak, Serpstat, Woorank и т.н./.
Работя с най-популярните SEO софтуери.
Имам участия в конференции и собствени статии публикувани в престижни SEO издания.

Портфолио
Creative
Нани Хоум
Nani Home
Станимир Михов фитнес инструктор
Stanimir Mihov
СЕО Услуги
Други услуги