Как да печелите пари в TikTok

Съдържание

Tik-Tok е бързо развиваща се социална мрежа, чиито разработчици са се опитали да вземат най-доброто от Instagram и Youtube. Сега тя има повече от 2 милиарда потребители от 150 държави. Не е изненадващо, че TikTok се превърна в популярна платформа за изпълнение на големи и малки бизнес проекти, от производството на чехли от употребявани гуми до продажбата на VIP стоки. Почти половината от аудиторията на тази социална мрежа са тийнейджъри, другата са млади хора под 35 години. Поради младостта на потребителите, активността в Tik-Tok е много висока и съответно има потенциал за растеж.

В тази статия ще анализираме как възможно най-бързо да спечелите пари в Tik-Tok. В същото време не забравяйте, че сиренето е безплатно само в капана за мишки.


3 основни начина на печалба в Tik-Tok:

 1. Ставайки блогър
 2. Помагайки на блогъри
 3. Подработвайки (лайквате блогъри)

Как да станете популярен блогър

Не се изисква специално образование или умения, а само малко късмет, харизма и без съмнение собствената ви привлекателност. На десетки страници има огромни инструкции, където е описано подробно, как да създавате съдържание, как да се харесвате масово, да намерите приятели и т.н. Не си струва да пренаписвате всичко това, важно е да обичате социалните мрежи и да публикувате съдържание по всяко време. Ако се окаже успешно, публикуваното съдържание ще се предава “от уста на уста” и след няколко месеца много хора ще разберат за вас.

Как блогър може да печели пари от Tik-Tok:

 1. Директна реклама. Популярните акаунти не трябва да търсят някого, който да популяризира публикуваното съдържание. Представители на марки се свързват с тях и им предлагат да рекламират например шампоан. Подобна реклама се заплаща веднъж или за определен период от време. Цената зависи от това колко популярен е профилът на блогъра, може да бъде 100 или дори 10 000 лева.
 2. Посланик. Това означава човек, който се е съгласил лично да популяризира продукт или марка. Ясно е, че само много популярен човек може да бъде посланик. Това са блогъри, спортисти или звезди. Ако няма акаунт, екип от SMM специалисти ще го направи, ще подготви съдържание и ще заснеме видеоклип. Посланикът представлява лицето на компанията.
 3. Партньорски програми – програми от сорта “ти на мен и аз на теб”.
 4. Популяризиране на съдържание за пари. Това може да бъде песен или видеоклип, блогърът го публикува и по този начин помага за промотирането на изпълнителя. Същото важи и за фотографските материали.
 5. Платен ефир за феновете. Това е относително нова функция.
 6. Информационни курсове за каквото и да е било. Важно е блогърът да е популярен и да има какво да каже на публиката, от кръстосано шиене до отглеждане на кактуси и готвене.
 7. Поздравления за вашата поръчка.
 8. Прехвърляне на трафик от вашия блог към страници на клиенти.
tiktok avarage engagement

Как да печелите пари, помагайки на блогъри

Най-често обикновените блогъри започват с обикновен телефон и селфи стик, но времето минава, публиката нараства и те трябва да преминат към друго ниво на техническа поддръжка. Следва необходимостта от нови идеи и сценарии за видеоклипове. Трябва да снимате много, красиво и ефективно.

Професионалният блогър ще се нуждае от:

 1. Сценаристи – за генериране на идеи и писане на текстове.
 2. Таргетолози – за настройване на реклами.
 3. Оператори – за заснемане в различни условия и подходящ ъгъл.
 4. Редактори – за подготовка на видео съдържание.
 5. SMM специалисти – за рутинна работа в мрежата, отговаряне на въпроси и съобщения.
 6. Sound Engineers – за създаване на аудио съдържание като песни и подкасти.
 7. Маркетолози и мениджъри – за популяризиране на лична марка.

Ако не искате сами да станете блогъри, можете да опитате в някоя от спомагащите специалности. Това често е доста изгодно и полезно, тъй като професионалистът не зависи от популярността на отделна звезда на TikTok, той може да намира поръчки в почти всяка социална мрежа.

Както можете да видите, възможно да печелите пари от Tik-Tok, най-важното е да разберете как виждате себе си в тази област, да намерите своята ниша и цел.

Подработвайки на непълно работно време

Има и лесен начин за начинаещи, но и с малък доход. Това са услугите, с които можете „лесно да изкарате малко пари“. TikTopFree, TickFans, InstaFollowers – са програми за платени харесвания, отзиви и подписвания. Тук всеки потребител може да поеме задача за малко пари и да напише кратко ревю, да лайкне и т.н.

Кой се нуждае от това? На първо място блогърите – за да повишат цената за реклама на марките. Средната цена на задача, която трябва да изпълните (лайк, коментор, последване и т.н.) е ниска, но ако желаете, можете да намерите много такива проекти и да заработвате по малко. Така че, ако няма какво да правите и имате време, тези услуги ще ви помогнат да се запознаете със социалните мрежи и да започнете с „неквалифицирана заработка” в тях.


Желая ви късмет и нека силата на TikTok бъде с вас!

Оценете ни

0 / 5

Your page rank:

Подобни публикации

Станислав Пеев

Станислав Пеев

Над 10 години опит в SEO оптимизацията и много сертификати /Yoast, Google, Semrush, Netpeak, Serpstat, Woorank и т.н./.
Работя с най-популярните SEO софтуери.
Имам участия в конференции и собствени статии публикувани в престижни SEO издания.

Портфолио
Creative
Нани Хоум
Nani Home
Станимир Михов фитнес инструктор
Stanimir Mihov
СЕО Услуги
Други услуги