SEO полезни модули за OpenCart

OpenCart SEO

Съдържание

За всички любители на OpenCart събрахме в 8 категории най-полезните модули, като голяма част от тях са свързани с оптимизация на работата на самия сайт, голяма роля от които играят и за самото SEO. Разбира се списъкът не претендира за изчерпателност, винаги могат да се добавят и други, но тези сме ги тествали и сме доволни от тях.

 

 

1. Подобряване скоростта на сайта

Hi-Optimizer for Opencart  – интелигентен оптимизатор на сайта, който подобрява скоростта на зареждане на страниците и оценката на Google pagespeed.

OpenCart Lightning ускорява работата на електроните магазините с редица технологии и ноу-хау.

Image Compressor (VQMod) – компресира всички jpeg и png файлове, които качвате чрез мениджъра на изображения в администраторския панел на CMS-a.

Native LazyLoad для Opencart – lazy load (мързеливо зареждане) на изображенията.

 

2. Човеко-понятни адреси

Модул за автоматично попълване на SEO URL за Opencart 2.x – генерира поле въз основа на”името” с транслитерация на латиница и с филтриране на забранени знаци.

Модул за автоматично попълване на SEO URL за Opencart 3.0при създаване или редактиране на продукти, категории, производители, страници в Opencart.

SEO PRO модул за Opencart 3.0 – генерира четливи връзки и напълно премахва дублиращи се страници, от които има много в стандартния ЧПА на Opencart.

Автоматичен генератор на SEO URL попълва полето за SEO URL адрес, когато е активиран в полето „Заглавие“. Въз основа на това поле се генерира SEO URL адрес с транслитерация от кирилица на латиница.

 

3. Мета тагове / маркери.

SEO Tags Generator осигурява автоматична SEO оптимизация на мета тагове за всички категории и продукти, което е важно за SEO оптимизация на онлайн магазини и ви спестява време от ненужна рутина при добавяне на продукти.

Генератор на SEO мета маркери SEO генератор на мета описания, който ви позволява да оптимизирате всички категории и продукти.

 

4. Пренасочвания (redirects)

Модул Менеджър 301 необходим за създаване на 301 пренасочвания за премахване на дублиращи се страници.

Модул Менеджър 301 редирект за Opencartще ви позволи да създадете 301 пренасочвания лесно и ясно директно от администраторския панел на сайта.

 

5. Индексация

Robots noindex  – малко допълнение, което добавя таг към някои страници.

Noindex, Follow, Noindex-NoFollow Tag Module  – позволява ви да добавите таг към която и да е страница от страници с категории, продукт, информация и производител.

 

6. Маркиране

MicrodataPro – модулът използва най-новото приложение /ld + json формат на микроданните/, което ще помогне на всички търсачки да “харесат” сайта ви.

SEO: Микроданни на стоки, категории – помага на търсачките да получат повече информация за вашето съдържание.

Open Graph – контрол на показваното съдържание при публикуване на връзки към социални мрежи. Модулът добавя мета тагове с данни за социалните мрежи.

Open Graph Facebook Share за Opencart – отново в помощ за по-добра визуализация в социалните мрежи.

 

7. Администриране на сайта

Batch Editor – групово редактиране на стоки.

Лесно зареждане на изображения за Opencart – дава възможност за качване и прикачване на изображения директно от вашия компютър или чрез директен линк.

CKEditor вместо стандартния редактор summernote, можете да използвате пълната версия на CKEditor, за да създавате и редактирате описания на продукти и категории, да пишете статии и т.н.

 

8. Други полезни модули

Alt Title Tag Image  – позволява ви да персонализирате етикетите alt и title за продукта, категорията и изображението на банера.

SEO Генератор за свързване  – модул за бързо генериране на връзки между стоки в Opencart.

Mega Filter PLUSусъвършенствана и лесна за използване система за филтриране. Това ви позволява ефективно и бързо да търсите продукти според избраните критерии за търсене, като атрибути, параметри, филтри, категории и много други.

SEO многоезичност / мултирегион – модул за управление на превключването на езици, региони (градове), мулти-магазини и пагинация.

SEO Link Multi Languages помага ви да създавате специфични SEO връзки за всеки език, което е важно за SEO оптимизацията.

Branched Sitemap – създава дървовидна карта на сайта във вашия OC магазин.

SEO HTTPS FIX PRO – правилно прехвърляне на Opencart към HTTPS и премахване на проблеми, свързани с този процес.

Разширено проследяване на електронната търговия в Google Analytics – измерва как потребителите взаимодействат с продуктите в магазините на OpenCart по време на процеса на пазаруване, включително избор на продукт, преглед на подробности за него, добавяне в количката, стартиране на процеса на плащане, пазаруване и връщане.

Feed менеджер (Facebook & Google feeds) Opencart – създава продуктови емисии за Google и Facebook за динамичен ремаркетинг.

Модул Simple – опростена регистрация и поръчка.

Интелигентно търсене – работи чрез ajax в реално време. Поддържа възможността за намиране на продукти, дори ако заявката е въведена с грешка или с различно оформление на клавиатурата.

Ако искате да научите повече тънкости за оптимизацията на онлайн магазините, заповядайте на 25.03.2021 на Seo Seminar 2021, където ще участвам като лектор. Темата ще бъде “On-page оптимизация в електронните магазини”. Регистрирайте се тук – http://seo.indit.org/

Оценете ни

0 / 5

Your page rank:

Подобни публикации

Тенденции в SEO през 2024

SEO тенденции 2024

SEO през 2024г. ще бъде в пресечната точка на иновациите и адаптивността. С изкуствения интелект (AI) и разширената реалност (AR), които трансформират онлайн взаимодействията, както

Станислав Пеев

Станислав Пеев

Над 10 години опит в SEO оптимизацията и много сертификати /Yoast, Google, Semrush, Netpeak, Serpstat, Woorank и т.н./.
Работя с най-популярните SEO софтуери.
Имам участия в конференции и собствени статии публикувани в престижни SEO издания.

Портфолио
Creative
Нани Хоум
Nani Home
Станимир Михов фитнес инструктор
Stanimir Mihov
СЕО Услуги
Други услуги