Безплатен WP плъгин за повече трафик към сайта

Съдържание

Обещах да направя статия за един страхотен и безплатен (засега) плъгин за WordPress – Query Hunter, с помощта на който може да видите за конкретна страница и публикация, какви търсения пропускате, като инфото се взима директно от сърч конзолата на Гугъл. Благодарение на него, ще можете да си оптимизирате текстовете за търсачките.
Има няколко тънки момента в настройката, които ще се постарая да опиша максимално просто.

Изтегляне на плъгина

query hunter
  1. Изтегляте плъгина от тукhttps://joedavies.gumroad.com/l/queryhunter
    Особеното тук е, че преди да го изтеглите, в полето Name a fair price трябва да напишете 0.0 и натискате I want this! След това ще ви прати в чекаута и там посочвате имейл (препоръчвам да е различен от .bg (например gmail), защото понякога дава грешка накрая). Натискате Get, след което ще ви се покаже прозорец, предлагащ Content Site OS за 20 паунда. Тук натискате белия бутон “Continue without adding”, решавате капчата и воала – готови сте.
    Виждате два даунлоуд линка – първият е упътване за инсталация, вторият е самият плъгин.
    Забележка: В упътването в точка 13 е грешно посочен типа права и няма да сработи връзката API -> Сърч конзола.
image

2. Инсталирате плъгина в WordPress и го активирате (знаете как, няма да показвам) 🙂

3. Активираният вече плъгин се показва в лявата лента с името QuerryHunter Settings. Натискате на него и се показва едно поле, в което след няколко стъпки ще поставим генериран от Cloud Console API ключ.

image 1

4. Отивате в Google Cloud Console, като тук спрямо упътването в т.2 отново не е много правилно обяснено. Преди да активирате Google Search Console API, трябва да създадете проект, за който да се активира. Това става от горния ляв ъгъл (до логото), натискате на Select a project и се отваря нов прозорец.

Създаване на проект в Cloud Console

image 2

Натискате на New project, давате му име каквото си пожелаете и натискате Create.

image 3

След няколко секундти проектът ще е създаден, но не очаквайте страницата да се презареди и да видите нов екран. В десния ъгъл в зелено ще изпише само, че е готово. След това отивате пак на Projects, отваря се същия екран и вече в полето надолу ще видите вашия проект, който направихте преди малко.

image 4

Избирате го и тогава страницата ще презареди, като вече ще е избран конкретно той. Чак след тази стъпка активирате Google Search Console API с натискане на синия бутон Enable!

image 5

След тази стъпка ще ви се зареди нова страница, с вече избрания ваш проект и активиран GSC API. Сега трябва да отидете в лявото меню и да натиснете на Credentials, след това на Create Credentials и избирате третата опция – Service account.

image 7

Ще ви се отвори нов прозорец, в който трябва да си измислите име на акаунта и някакво описание. Текстът във второто поле системата сама си го наименова, на база името, което сте дали в поле 1.
Натискате на Create and continue.

image 8

Много важна е втора стъпка тук! Избирате роля Owner задължително.

image 9

В стъпка 3 не правите нищо, само натискате бутона Done!

Ако сте направили всичко правилно, накрая ще видите такъв екран. Тук е важно да си копирате генерирания имейл някъде и да си го запазите.

image 10

Генериране на ключ

Кликвате на генерирания вече имейл от снимката горе, отваря се нов прозорец, в него отивате на таба Keys -> Add key -> Create New key

image 11

Задължително избирате JSON и натискате Create! Генерира се един json файл, който трябва да свалите на компютъра си, в удобно за вас място.

image 12

Донастройки на плъгина

Отваряте сваления json файл с notepad / notepad ++ и копирате цялото съдържание от него. Копираният текст поставяте в Настройките на плъгина и запазвате.

image 13

Трябва да ви се получи такова нещо

image 14

Последна стъпка – GSC

Финална стъпка остана – настройката в google search console.
Влизате в GSC, избирате сайта който искате да проверявате, отивате в Settings, Users and permissions и добавяте като потребител с права Owner (не full) имейлът генериран в Cloud Console, който сте си записали по-рано.

Enjoy!

Това е всичко! Не е трудно, просто има някои специфики. За да го ползвате, трябва да отворите конкретна страница или пост и в зависимост от темата и билдърите, които сте избрали, в някое поле в по-долната чст ще видите новопоявил се блок Query Hunter и цялата статистика за конкретната страница. Може да си избирате колко реда да вижидате (по дефолт е 10, макс е 100), може да експортирате таблицата в csv и да си работите спокойно с нея.

Табъ All queries показва всички, No Mentions показва само липсващите ви в текста.

image 15

Експортираният CSV файл както винаги е в неразбираем формат всичко в една колона. За да го приведете в нормален вид, маркирате колона А -> избирате Data -> Text to columns -> Delimited ->Tab, Semicolon и Comma трябва да ги маркирате -> Next -> Finish
И вече си имате прекрасна таблица, с която вие или вашия копирайтър да работи.

Споделяйте!

Надявам се това да ви е полезно и ще съм благодарен, ако споделите статитията в социалните мрежи и блогове 🙂

Оценете ни

0 / 5

Your page rank:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Подобни публикации

Станислав Пеев

Станислав Пеев

Над 10 години опит в SEO оптимизацията и много сертификати /Yoast, Google, Semrush, Netpeak, Serpstat, Woorank и т.н./.
Работя с най-популярните SEO софтуери.
Имам участия в конференции и собствени статии публикувани в престижни SEO издания.

Портфолио
Creative
Нани Хоум
Nani Home
Станимир Михов фитнес инструктор
Stanimir Mihov
СЕО Услуги
Други услуги