Травъл тенденции в полетите и маркетинга

Съдържание

Цените на самолетните билети ще нараснат между 10%-30% до края на годината. Това се дължи най-вече на повишената активност на потребителите и интереса към нови туристически дестинации.

Увеличението на цените в този сегмент зависи от много фактори. Инфлация, реорганизация на полети, липса на персонал и самолети. От друга страна има увеличаване на покупателната активност и интереса на туристите към нови дестинации за пътуване, на появата на възможности за посещение на все повече страни, особено след отпадането на ограниченията за посещения на някои държави.

Маркетингът в туризма

Върху повишаването на цените като цяло, може да повлияе увеличаването на бюджетите за маркетингови дейности на авиопревозвачите, хотелиерите и на самите туристически компании.

Ръстът на разходите спрямо две години назад е около 20%-30%.

По този начин, поради постоянно нарастващите цени, туристическият бранш губи клиенти. Докато в миналото пътуванията и свободното време не изискваха някакви специални подходи, в настоящата среда на преден план излиза компетентният маркетинг.

Именно той определя дали една компания ще оцелее в тези трудни времена или ще стане жертва на обстоятелствата. Съществуват няколко ключови рекламни инструмента за привличане на клиенти, които са доказали своята ефективност.

На първо място, това е наличието на бърз и оптимизиран сайт. На второ място това са “промоционалните кодове” и “кешбекът”. Анализаторите посочват, че аудиторията е по-склонна да купува екскурзии, ако може да се възползва от тези инструменти. В същото време средният чек не намалява поради прилагането на отстъпка или промокод.

През 2023г. много компании в туристическия сегмент се опитват да оптимизират разходите за реклама, затова все повече решават да използват CPA-канала и да управляват своя партньорска програма.

Стартирането на афилиейт програма за компании в туристическия бизнес ви позволява да получавате трафик от различни източници. Например от сайтове за съдържание, сайтове на блогъри, агрегатори на промо кодове и програми за лоялност. Това значително разширява обхвата на потенциалната аудитория на туристическите компании и прави възможно получаването на нови клиенти.

Оценете ни

0 / 5

Your page rank:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Подобни публикации

тенденции

Тенденции в кънтент маркетинга за 2023

През 2023г. контент маркетинга ще продължи да се разширява и променя заедно с маркетинговите техники на компаниите. Някои тенденции ще се подобрят, а други ще

Станислав Пеев

Станислав Пеев

Над 10 години опит в SEO оптимизацията и много сертификати /Yoast, Google, Semrush, Netpeak, Serpstat, Woorank и т.н./.
Работя с най-популярните SEO софтуери.
Имам участия в конференции и собствени статии публикувани в престижни SEO издания.

Портфолио
Creative
Нани Хоум
Nani Home
Станимир Михов фитнес инструктор
Stanimir Mihov
СЕО Услуги
Други услуги