TikTok ще бъде третата голяма социална мрежа през 2022

TikTok ще бъде третата голяма социална мрежа през 2022

Съдържание

Според нова прогноза TikTok е третата по големина социална мрежа в света, непосредствено след Facebook и Instagram. В първата си прогноза за глобалната база на TikTok Insider Intelligence – фирмата, известна преди като eMarketer – прогнозира, че през 2022г. TikTok ще достигне 755 милиона месечни потребители, след като отбеляза 59,8% ръст през 2020г., последван от 40,8% ръст през 2021г.

В последните си отчети Facebook отчита 2,91 млрд. активни месечни потребители, като отбелязва 6% ръст на годишна база. Наскоро служители на Instagram изнесоха информация, че мрежата ѝ е надхвърлила 2 млрд. месечни потребители, в сравнение с 1 млрд. месечни потребители, отчетени през юни 2018г.

Прогнозата на Insider Intelligence обаче се позовава на собствените ѝ прогнози за 2022г., които използват малко по-различен набор от изчисления. Фирмата има собствено определение за месечни активни потребители, което може да се различава от това на всяка компания, която анализира. Например тя отчита само потребители, които влизат в системата поне веднъж месечно последователно за период от една календарна година, и се опитва да отсее фалшивите акаунти от своите оценки. Целта е да предостави на клиентите си по-последователно сравнение от типа “ябълки с ябълки” във всички платформи.

Според оценките на фирмата през 2022г. Facebook ще достигне 2,1 милиарда месечни потребители, следван от Instagram с 1,28 милиарда потребители. TikTok ще следва със своите 755 милиона месечни потребители, изпреварвайки Snap и Twitter.

социалните мрежи през 2022
Фирмата за проучване на приложения Sensor Tower съобщи, че през първото тримесечие на 2020г. приложението за кратки видеоклипове е надхвърлило 2 милиарда изтегляния в App Store и Google Play. Отделен доклад на App Annie по-късно установи, че TikTok е отбелязал 325% ръст през 2020г., а месечното време, прекарано от един потребител, също е нараснало по-бързо от всяко друго приложение – включително с 65% в САЩ, изпреварвайки Facebook.

През юли 2021г. Sensor Tower отбеляза, че TikTok (включително сестринското му приложение Douyin в Китай) е станало първото мобилно приложение извън Facebook (извън игрите), което е достигнало 3 милиарда изтегляния в App Store и Google Play в световен мащаб, а потребителските разходи на TikTok са надхвърлили 2,5 милиарда долара в световен мащаб. Това постави приложението “в компанията” на няколко други, които са достигнали този етап, включително Tinder, Netflix и YouTube.

Докато други фирми прогнозираха, че месечната активна потребителска база на TikTok ще надхвърли 1 милиард през 2021г., прогнозата на Insider Intelligence е малко по-консервативна поради нейната методология. Но тя очаква приложението да продължи да расте, макар и с по-бавен темп от 15,1% през 2022г.

В резултат на растежа делът на TikTok в общия брой потребители на социални мрежи също се покачва. Прогнозата на Insider Intelligence смята, че TikTok за първи път ще надхвърли 20% дял и до 2024г. ще се доближи до една четвърт дял.

“Възходът на TikTok е особено предизвикателство за Snapchat, с който той се конкурира директно за младежката аудитория”, отбеляза главният анализатор на Insider Intelligence Дебра Ахо Уилямсън. “Въпреки че TikTok няма голяма прилика с Twitter, огромният му размер в сравнение с по-утвърдената платформа е ясно отражение на пристрастяващия характер на съдържанието на TikTok”, заяви тя.

Фирмата също така посочи, че все още има много място за бъдещ растеж на TikTok, тъй като през следващата година 3,57 млрд. души ще използват приложение за социални мрежи поне веднъж месечно.

Оценете ни

0 / 5

Your page rank:

Подобни публикации

Станислав Пеев

Станислав Пеев

Над 10 години опит в SEO оптимизацията и много сертификати /Yoast, Google, Semrush, Netpeak, Serpstat, Woorank и т.н./.
Работя с най-популярните SEO софтуери.
Имам участия в конференции и собствени статии публикувани в престижни SEO издания.

Портфолио
Creative
Нани Хоум
Nani Home
Станимир Михов фитнес инструктор
Stanimir Mihov
СЕО Услуги
Други услуги