Актуализации за GPT-3.5 Turbo и GPT-4

Актуализации за GPT-3.5 Turbo и GPT-4

Съдържание

Лабораторията за изкуствен интелект на OpenAI актуализира своите предложения за API за големи езикови модели (включително GPT-4 и GPT-3).

Основните промени в GPT-3.5

🔻GPT-3 получи нова версия «GPT-3.5-turbo-16k», която позволява подканата да бъде дълга до 16 000 лексеми (това е четири пъти по-дълго, отколкото стандартната версия).

🔻Моделите са получили “функции за извикване на функции”. С прости думи, разработчиците вече могат по-лесно да създават чатботове, способни да извикват външни инструменти, да преобразуват естествения език във външни API повиквания или да извършват заявки към бази данни.

Например, изкуственият интелект може да преобразува подкани, като “Изпрати имейл на Иван, за да видиш дали иска на кафе следващия петък”, в извикване на функция, като «send_email(to: string, body: string)».

Тази функция също така ще даде възможност за последователно извеждане на данни във формат JSON, с което преди това потребителите на API се затрудняваха.

🔻 В допълнение към функционалните подобрения OpenAI предлага значително намаляване на разходите.

GPT-3.5-turbo вече е с 25% по-евтин.

🔻ОpenAI също така обяви, че някои по-ранни версии на тези модели, включително GPT-3.5-turbo-0301 и GPT-4-0314, вече са остарели.

Разработчиците могат да продължат да използват тези модели до 13 септември, след което по-старите модели вече няма да бъдат налични.

🔻API OpenAI GPT-4 все още е заключен в списък на чакащи.

Обновление и за GPT-4

GPT-4-0613 вече е наличен и добавя нова възможност: извикване на функции. Като описвате функции във вашите подкани, моделът може интелигентно да избере да изведе JSON обект, съдържащ аргументи за извикване на тези функции въз основа на потребителския вход – идеално за интегриране с други инструменти или API.

На 27 юни стабилната версия на gpt-4 ще бъде автоматично обновена до тази нова версия. Ако се нуждаете от повече време за преминаване, можете да посочите gpt-4-0314, за да продължите да използвате по-старите версии, които ще останат налични до 13 септември като част от нашия процес на обновяване и извеждане от употреба.

Оценете ни

0 / 5

Your page rank:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Подобни публикации

Станислав Пеев

Станислав Пеев

Над 10 години опит в SEO оптимизацията и много сертификати /Yoast, Google, Semrush, Netpeak, Serpstat, Woorank и т.н./.
Работя с най-популярните SEO софтуери.
Имам участия в конференции и собствени статии публикувани в престижни SEO издания.

Портфолио
Creative
Нани Хоум
Nani Home
Станимир Михов фитнес инструктор
Stanimir Mihov
СЕО Услуги
Други услуги