• SEO оптимизация и Дигитален маркетинг

Facebook обяви старта на собствената си криптовалута (Facebook Libra) и онлайн портфейл. Компанията иска да "преоткрие парите". Както се очакваше, валута и портфейлът ще започнат да работят през 2020-та година.

libra facebook cryptoПортфейлът Calibra, както е обещано от компанията, може да се използва както с отделно приложение, така и директно през Facebook Messenger и WhatsApp. Проектът се позиционира като опит да се предостави достъп до основни финансови услуги на лишените от това. В прессъобщението се казва, че почти половината от възрастното население на Земята няма активна банкова сметка (а в развиващите се страни сред жените положението е още по-лошо), малките предприятия нямат достатъчно достъп до кредити, а мигрантите харчат милиарди, за да правят парични преводи. The Verge формулира целта на проекта като създаването на „първата истинска основна криптовалута“.

Facebook Libra криптовалутата вече имат 27 мощни "покровители" по целия свят, сред които са компании като Visa, MasterCard, PayPal, Farfetch, Spotify, Uber и други организации. Те ще инвестират около 10 милиона долара във криптовалутата на Facebook Libra.

Повече информация може да намерите тук - https://techcrunch.com/2019/06/18/facebook-libra/

 

Оценете ни

0 / 5

Your page rank:

Това може да ви хареса

Оставете коментар