Facebook със собствена криптовалута Libra

Съдържание

Facebook обяви старта на собствената си криптовалута (Facebook Libra) и онлайн портфейл. Компанията иска да “преоткрие парите”. Както се очакваше, валута и портфейлът ще започнат да работят през 2020-та година.

либра фейсбук валута

Портфейлът Calibra, както е обещано от компанията, може да се използва както с отделно приложение, така и директно през Facebook Messenger и WhatsApp. Проектът се позиционира като опит да се предостави достъп до основни финансови услуги на лишените от това. В прессъобщението се казва, че почти половината от възрастното население на Земята няма активна банкова сметка (а в развиващите се страни сред жените положението е още по-лошо), малките предприятия нямат достатъчно достъп до кредити, а мигрантите харчат милиарди, за да правят парични преводи. The Verge формулира целта на проекта като създаването на „първата истинска основна криптовалута“.

Facebook Libra криптовалутата вече имат 27 мощни “покровители” по целия свят, сред които са компании като Visa, MasterCard, PayPal, Farfetch, Spotify, Uber и други организации. Те ще инвестират около 10 милиона долара във криптовалутата на Facebook Libra.

Повече информация може да намерите тук – https://techcrunch.com/2019/06/18/facebook-libra/

Оценете ни

0 / 5

Your page rank:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Подобни публикации

Станислав Пеев

Станислав Пеев

Над 10 години опит в SEO оптимизацията и много сертификати /Yoast, Google, Semrush, Netpeak, Serpstat, Woorank и т.н./.
Работя с най-популярните SEO софтуери.
Имам участия в конференции и собствени статии публикувани в престижни SEO издания.

Портфолио
Creative
Нани Хоум
Nani Home
Станимир Михов фитнес инструктор
Stanimir Mihov
СЕО Услуги
Други услуги