YouTube скрива броя на нехаресванията под клиповете

  • Начало / Маркетинг / YouTube скрива броя…
youtube скрива dislike

YouTube скрива броя на нехаресванията под клиповете

YouTube ще започне да скрива брояча на оценките „Не харесвам“ под видеоклиповете. Общият брой на отрицателните оценки ще бъде видим само за създателите на съдържание в „Creator studio“. От компанията заявиха, че това ще отнеме известно време, но работата вече е започнала.

От YouTube съобщиха, че по-рано тази година са провели експеримент със знака „не харесвам“. Разработчиците скриха брояча, за да проверят дали той ще помогне за защитата на създателите от координирани атаки и ще намали броя на отрицателните оценки.

youtube бутони

В рамките на експеримента бутонът „Dislike“ остана под видеоклипа, но броячът беше скрит. Анализът показа, че всъщност недоволствата са били по-малко. В резултат на това YouTube реши да скрие брояча за недоволство под всички видеоклипове.

След тази промяна се очаква авторите да получават по-малко отрицателни коментари. В същото време зрителите ще могат да натискат „Не харесвам“, за да изразят мнението си и да повлияят на препоръките. Само авторите обаче ще могат да видят общия брой харесвания.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *