Google улеснява търсенето с инструмента Lens в Chrome

Google улеснява търсенето с инструмента Lens в Chrome

Съдържание

Google продължава да работи по интегрирането на инструмента Google Lens в своя браузър. Днес компанията представи нов начин за използване на визуално търсене в десктоп версията на Chrome.

Сега вместо да отваря нов таб за визуално търсене, потребителят може да използва инструмента Lens във вече отворена страница в браузъра Chrome. Това ви позволява не само да намерите източника на изображението, но и да преведете текст от него или да разпознаете изобразения обект.

Google улеснява търсенето с инструмента Lens в Chrome

За да използвате инструмента, просто щракнете с десния бутон на мишката върху всяка снимка, отворена в браузъра Chrome, и изберете новия ред “Търсене на изображение с Google Lens”. Тя е добавена към менюто, което обикновено се използва за запазване или копиране на изображения.

Това действие ще отвори набор от резултати от търсенето в нов панел отстрани на уебстраницата с повече информация за снимката. След това, като изберете подходящите опции, можете да откриете източника на изображението, да преведете текста на снимката или да използвате обектива, за да определите какво точно е заснето на снимката.

google lens в Chrome

С други думи, десктоп версията на Chrome получава нов начин за търсене по снимка – тя става отправна точка за ново търсене директно от уеб страницата, на която потребителят я е намерил. Вече не е необходимо да отваряте нов раздел и да търсите по изображение или да въвеждате стандартна текстова заявка в Google.

Оценете ни

0 / 5

Your page rank:

Подобни публикации

Станислав Пеев

Станислав Пеев

Над 10 години опит в SEO оптимизацията и много сертификати /Yoast, Google, Semrush, Netpeak, Serpstat, Woorank и т.н./.
Работя с най-популярните SEO софтуери.
Имам участия в конференции и собствени статии публикувани в престижни SEO издания.

Портфолио
Creative
Нани Хоум
Nani Home
Станимир Михов фитнес инструктор
Stanimir Mihov
СЕО Услуги
Други услуги